Покренут је 2010. као део Фондације Деци на дар Нови Сад. Као самостално удружење функционише од 2013. Од отварања до данас реализовано је више од 800 креативноедукативних и уметничких садржаја, програма и активности. Међу њима су Креативни кампови за децу у оквиру школа током лета и зиме, радионице анимације, ликовне, позоришне, фотографске и шаховске, филмске, музичке.

Имамо Дечији градски хор «Чаробне фрулице» и психолошко саветовалиште. Из буџета града Новог Сада и покрајине суфинансирано је и реализовано преко 50 пројеката за децу и омладину међу којима су 21 позоришни пројекат, пројекат везан за заштиту животне средине «Дан Дунава у ковиљско -петроварадинском риту» и пројекат о енергетској ефикасности «Урбано зрно» (израда промотивних анимираних филмова – школа анимације 2019.) или вишегодишњи пројекти као што је Новосадско дечије лето 2011-2021. и Новосадске дечије Зимзарије 2011- 2021.

Водитељка радионица води театар ДКЦНС од оснивања, а од 2013. године и драмски студио у Дечијем културном центру Нови Сад. Стварање представе од почетка тј писање и адаптација текста, драмска едукација па потом и рад на представи део су нашег вишегодишњег рада.

Циљна група са којом радимо су деца и омладина узраста од 8-28 година. То су деца, тинејџери и студенти чланови драмског студија који редовно похађају часове два пута недељно . Током летњег и зимског распуста организујемо у оквиру креативних кампова за децу и младе радионице анимираног филма и драмске радионице.

Сајт