25.10. пред пуном великом салом биоскопа “Sineplexx Palas” од 200 места, у Бањој Луци представљен је пројекат Анимирај се! Публику су чинили средњошколци и њихови професори.

Злата Попов, координатор пројекта, говорила је о чаробном свету анимације, као начину за изражавање својих ставова, мисли и идеја, успостављања сарадње са другима и уношења креативности у дигитално окружење. Млади су упућени на сајт пројекта и друштвене мреже, на којима ће им бити доступни резултати пројекта. Такође је најављено, почетком зимског распуста, јавно публиковање првог едукативног материјала у виду туторијала за курс анимације за почетнике, као и нови конкурс за најбољу анимацију празничне честитке.

Након презентације младима су приказани анимирани филмови са 4. фестивала кратког ауторског анимираног филма МултиМост фест, међу којима су били радови професионалаца и омладински радови.

Публика је показала интересовање за ову тему и након пројекције одређени број младих и њихових педагога је пришао да затражи додатне информације о начину учествовања у пројекту.