Филмско-креативни студио ВАНИМА из Вараждина организује вебинар у оквиру ЕУ пројекта КА210 под називом Анимирај се! Носилац пројекта је ДОМ анимације из Сремских Карловаца, а партнери Филмско-креативни студио ВАНИМА и Дечји културни центар Нови Сад. Циљ пројекта Анимирај се! је подстицање младих да се креативно изразе кроз анимирани филм, посебно путем дигиталних алата који су младима доступни свакодневно и бесплатно.

На вебинар на који позивамо све заинтересоване просветне и омладинске раднике као и организаторе разних омладинских активности.

Учесници ће бити упознати са:

– значајем анимације у стваралаштву младих,

– могућностима и методама рада на анимираном филму у оквиру редовног школског система

– могућностима и методама рада на анимираном филму ван школског система, односно кроз рад удружења

– могућностима самосталне израде анимираних филмова.

У другом делу вебинара биће представљен пројекат Анимирај се!, његов садржај те могућности укључивања у сам пројекат кроз који ће омладинским радницима и младима бити доступни туторијали са упутствима за прављење анимираних филмова коришћењем бесплатних дигиталних алата.

Предавач на вебинару Филм, анимирани филм је Дубравка Калинић Лебинец, суоснивач и суорганизатор Филмско-креативног студија ВАНИМА из Вараждина. Дубравка је учитељица разредне наставе која, поред редовног рада у II основној школи Вараждин, већ двадесетак година води ваннаставну активност Медијска култура Дођи, види, вичи. Осим што се бави анимираним филмом, предавач је и организатор низа пројеката, радионица и вебинарa. Kоаутор је приручника и стратешких докумената везаних за развој филмске писмености у Хрватској.

Вебинар ће се одржати 29. септембра 2023. године од 19.00 до 19.45 часова у оквиру предстојећег програма МултиМост фестивала кратког ауторског анимираног филма.

Учесници ће добити сертификате о очешћу.

Сви заинтересовани могу се пријавити преко следеће везе:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegHxkgeEFbs-FTA6pXvS8OTLrVOwjeiRrln3AbUiwS8wIgkA/viewform

Параметри за приступ вебинару:

https://us04web.zoom.us/j/79774486390?pwd=aSQ67iBbWjNWnAPGAapRcy2uoAdLls.1

Meeting ID: 797 7448 6390

Passcode: 0drbaK