Пројекат Анимирај се! реализује Студио ДОМ анимације заједно са партнерским организацијама Филмско-креативним студиом ВАНИМА и Дечијим културним центром Нови Сад

Студио ДОМ анимације је непрофитна невладина организација смештена у Сремским Карловцима у Србији,  која ради у пољу младих подстичући их на друштвени активизам кроз креативно стваралаштво у области мултимедије, односно анимације.
Удружење је покренуто 2016. од стране групе грађана.
Мисија студија је упознати младе из локалне заједнице и региона са могућностима које анимација пружа, како би путем анимације унели креативност у своје дигитално окружење и кроз независно савремено стваралаштво овладали компетенцијама 21. века, остварили свој пуни потенцијал и постали активни грађани, који негују квалитетне социјалне односе и сарадњу са вршњацима из локалне заједнице, региона и шире, што ће допринети позитивним променама у друштву.
Студио  је до сада реализовао око 40 прoјеката и остварио сарадњу са великим бројем институција културе и школа свих нивоа образовања у Србији.
Од пројеката студија издвајамо трогодишњи пројекат «Нови Сад — дечија престоница културе» у сарадњи са Дечијим културним центром Нови Сад у оквиру којег је са децом снимљено 13 филмова о најзначајнијим институцијама културе Новог Сада, града који је 2022. носио титулу европске престонице културе; затим Међународни анимациони пројекат Мулти-Мост, покренут 2016. који је кроз уметност анимације повезао децу Србије, Русије, Украјине, Италије и Израела. Пројекат је 2019. награђен Европском језичком ознаком од стране програма Еразмус+ и Министарства за науку и образовање Републике Србије; Студио ДОМ у сарадњи са бројним партнерима је организатор Међународног фестивала дечијег и омладинског анимираног филма «МултиМост фест» на чијем конкурсу сваке године учествују филмови из преко 80 земаља.
Студио има значајну продукцију анимираних филмова у чијој изради су учествовала деца и омладина. На сајту студија се налази списак награда.
Пројекте студија подржавали су Општина Сремски Карловци, Градска управа за културу Новог Сада, Покрајински секретаријат за културу Војводине, Министарство просвете науке и технолошког развоја,  Министарство културе и информисања, Министарство за дијаспору Републике Србије, Филмски центар Србије.
Више информација о искуству организације и пројектима које је реализовала можете наћи на сајтовима:

studiodom.org.rs

mmfest.rs